El Periodic: Ilja Janitskin tuomitsee itseensä kohdistuvan vainon

Ilja JanitskinEl Periodic: Ilja Janitskin tuomitsee itseensä kohdistuvan vainon

Andorralainen El Periodic -lehti on julkaissut tänään artikkelin vangittuna olevasta MV-lehden päätoimittajasta Ilja Janitskinista.

El Periodic kirjoittaa:

Suomalainen toimittaja ja poliitikko Janitskin tuomitsee “noitavainon”.

Hänet pidätettiin perjantaina kansainvälisen määräyksen mukaisesti, ja hän kertoi tämän eilen Batllialle, Andorran oikeuslaitokselle.

Ilja Janitskin, suomalainen toimittaja ja poliitikko, joka pidätettiin perjantaina Interpolin antaman määräyksen mukaisesti, on puolustanut itseään ja sanoo, että Suomessa on järjestetty “poliittinen noitavaino” häntä vastaan.

Janitskin tuotiin eilen iltapäivällä pois Batlliasta (oikeuspalatsi) ja vietiin takaisin Pyhän Meritxellin Neitsyemme sairaalaan, jossa häntä on pidetty lauantaista lähtien. Pidätetty siirrettiin poliisilaitokselta sairaalaan, koska hän kärsii vaiheen 4 syöpää, joka on leikattava 16. elokuuta. Eilen hän meni oikeustalolle ja palasi sairaalaan.

Janitskin on MV-lehden verkkosivuston perustaja (mvlehti.net), ja sivustolla hän esittelee muun muassa maahanmuuttoa ja Euroopan unionia koskevia poliittisia ajatuksiaan.

Web-sivuston vastaava toimittaja, tohtori Heikki Levonen vakuutti lehdellemme EL PERIODICille, että pidätetty “ei ole rikollinen, häntä ei syytetä rikoksesta, eikä siksi ole mitään epäselvää historiaa”.Levonen väittää, että “kaikki MV-lehteen ja Janitskiniin kohdistuvat syytökset rasistisuudesta, yltiönationalistisesta vihan yllyttämisestä jne. perustuvat kampanjaan, jolla yritetään pilata henkilön maine”.

Itse asiassa poliitikko ja toimittaja Janitskin on pidätetty, koska suomalainen poliisi haluaa kuulustella häntä väitetyistä viharikoksista. Kuitenkaan “mitään syytteitä ei ole nostettu”.

Janitskin pidätettiin perjantaina aamupäivällä ja hänet pidetään säilössä, kunnes Andorran oikeus päättää, luovutetaanko hänet Suomeen, mitä on vaadittu. Janitskin pidätettiin Barcelonassa joitakin kuukausia sitten samoista syistä, mutta kolme päivää myöhemmin hänet vapautettiin.

Sivuston vastaavan toimittajan Levosen mukaan “kaikki väitteet perustuvat poliittiseen noitavainoon, jolla yritetään hiljentää MV-lehti ja sabotoida Janitskinin presidentivaalikampanjaa” (Janitskin haluaa Suomen Reformipuolueen presidenttiehdokkaaksi presidentinvaaleissa 2018).

“MV-lehti on viiden eniten luetun suomalaisen digitaalimedian joukossa.” Levonen väittää myös, että poliisi yrittää syyttää myös Janitskinin tukijoita, jotka ovat joutuneet “poliisin julmuuden “uhreiksi.

Janitskinin pitäisi vastata Suomessa yhteensä 46 väitetystä rikoksesta, joista ei ole virallisesti syytetty, mukaan lukien seuraavat: yllyttäminen etniseen vihamielisyyteen, herjaus, rahanpesu, rahapelitoiminta, laittomat uhkaukset, salassapitovelvollisuuden rikkominen ja immateriaalioikeuksien varastaminen.

Levonen painottaa, että kaikki syytökset MV-lehteä vastaan johtuvat siitä, että lehti on paljastanut julkisesti suomalaispoliitikkojen korruptiota ja väärinkäytöksiä. Hän sanoo myös, että joukkotiedotusvälineissä julkaistaan ​​valheita ja vääriä uutisia Janitskinista.

Suomen tuomioistuin päätti viime syksynä antaa yleiseurooppalaisen pidätysmääräyksen Janitskinista, joka perusti Espanjassa MV-lehti -sivuston vuonna 2014 asuessaam Barcelonassa. Suomessa poliisi on saanut useita valituksia Janitskinin uutisportaalista, koska poliisi katsoo, että suuri osa artikkeleista on epätarkkaa, vääristynyttä tai ei noudata tekijänoikeusvaatimuksia. Poliisin vaade sulkea portaali kaatui Helsingin käräjäoikeudessa.

Andorran oikeuslaitos ei ole vielä päättänyt, palauttaako se Janitskinin Suomeen.


Lähde: MV-Lehti