Pohjoiskorean.. eikun keskustan Mikko Kärnän lakialoite: : ”Lapsilisät pois vanhemmilta, jotka jättävät lapsensa rokottamatta ja rangaistus vanhemmille jos lapsi sairastuu”

karnaPohjoiskorean.. eikun keskustan Mikko Kärnän lakialoite: : ”Lapsilisät pois vanhemmilta, jotka jättävät lapsensa rokottamatta ja rangaistus vanhemmille jos lapsi sairastuu”

Asiasti kirjoitti Verkkouutiset

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä valmistelee lakialoitetta, jonka mukaan lapsilisän nostamisen edellytyksenä olisi sitoutuminen kansalliseen rokotusohjelmaan sekä säännöllisiin neuvolakäynteihin lapsen kouluikään saakka.

–  On huolestuttavaa, että rokottamattomuus on Suomessa yleistymässä ja meillä on alueita, joilla rokotekattavuus on jopa alle 60 prosenttia, Kärnä toteaa tiedotteessaan.

Mikko Kärnä painottaa, että rokottamaton lapsi ei ole ainoastaan itse vaarassa, vaan vaarantaa myös kaikki muut, koska mikään rokote ei anna sataprosenttista suojaa taudinaiheuttajia vastaan.

– Lapsen rokottamatta jättämistä voi perustellusti verrata pahoinpitelyn tai kuolemantuottamuksen yritykseen. Se on vastuuttomuutta, ei mitään muuta.

Kärnä lisää, että yleinen turvallisuus sekä kansanterveys on erittäin tärkeää ja rokottamattomuus on sille vakava riski.

– Aloitteen toinen osa koskee rikoslain muuttamista siten, että lapsen rokottamattomuudesta voidaan tuomita rangaistus lapsen huoltajille, mikäli lapsi itse tai joku muu kuolee, vammautuu tai sairastuu vakavasti rokottamattomuuden seurauksena.


Lähde: http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/karna_lapsilisat-53055