Saksan sisäministeri vaatii Dublin-sopimuksen noudattamista ja turvapaikanhakijoiden pakkopalautusta Kreikkaan

Saksan sisäministeri vaatii Dublin-sopimuksen noudattamista ja turvapaikanhakijoiden pakkopalautusta Kreikkaan.

Asiasta uutisoi Verkkouutiset

Saksan sisäministeri Thomas de Maizière vaatii kreikkalaisen Kathimerini-lehden haastattelussa Euroopan unionia noudattamaan tiukasti Dublinin sopimusta. Sisäministerin mukaan Kreikan kautta EU-alueelle tulleet turvapaikanhakijat olisi palautettava maahan vaikka pakolla.

Dublinin sopimuksen mukaan turvapaikanhakijan on jätettävä hakemuksensa siinä EU-maassa, johon hän saapui ensimmäisenä unionin alueelle tullessaan. Turvapaikanhakija tulisi myös palauttaa ensimmäiseen maahan, mikäli hän päätyy johonkin toiseen EU-valtioon ennen kuin hänen hakemuksensa on käsitelty.

– Haluaisin, että Dublinin sopimusta sovellettaisiin jälleen. Keskustelemme asiasta EU:n sisäministerien kanssa myöhemmin lokakuussa, de Maizière toteaa.

Sisäministeri moitti sunnuntaina Kreikkaa siitä, ettei se ole onnistunut panemaan täytäntöön Turkin kanssa maaliskuussa tehtyä pakolaissopimusta.

– Kreikan tulisi suorittaa enemmän karkotuksia, de Maizière totesi ARD:n haastattelussa.

Thomas de Maizière vaati paluuta Dublinin sääntöihin jo elokuussa. Tuolloin Kreikka valitti maassa jo ennestään olevien pakolaisten suurta määrää.

Saksan sisäministerin mukaan vahvat kreikkalaisreaktiot tai suuret pakolaismäärät eivät poista tarvetta noudattaa sopimusta.

– Kritiikki siitä, ettei sitä noudateta, kasvaa jatkuvasti Saksassa, hän huomautti.


Lähde: Verkkouutiset


 

One Response to "Saksan sisäministeri vaatii Dublin-sopimuksen noudattamista ja turvapaikanhakijoiden pakkopalautusta Kreikkaan"

  1. Anonymous   lokakuu 4, 2016 at 10:26 am

    Ei sitä tarvitse soveltaa. Se on laki ja sitä pitää noudataa. Suomikaan ei noudata Dublinin sopimusta vaan on ottanut maahan loisia jotka ovat tulleet turvallisten maiden läpi.

    Suomen viranomaiset eivät ymmärrä että heidän tomintatapansa on romuttanut kansan uskon oikeuslaitokseen. Mielleyhtymä on selvä. Kun viranomaiset eivät noudata lakia, niin miksi sitten kansan pitäisi?

    Nyt Suomenkin viranomaisten pitäisi ottaa ryhtiä ja pistää kylmästi ulos kaikki jotka eivät tänne lain mukaan kuulu. Ja vaikka SPR:n tättähäärät sanoisivat mitä, ne eivät ole viranomaisia. Niillä ei ole sananvaltaa tässä asiassa.