Syyrialainen turvapaikanhakija räjäytti itsensä ravintolassa Saksassa – pyrki ensin konserttiin

germanySyyrialainen turvapaikanhakija räjäytti itsensä ravintolassa Saksassa – pyrki ensin konserttiin

Asiasta kirjoitti mm. Savon Sanomat

Etelä-Saksassa Baijerin osavaltiossa tapahtuneesta ravintolaräjähdyksestä epäilty mies oli 27-vuotias syyrialainen, jolta oli evätty turvapaikka, kertovat Baijerin turvallisuusviranomaiset.

Viranomaiset myös vahvistavat, että mies oli ensin yrittänyt sisään Ansbachin kaupungissa järjestetyille musiikkifestivaaleille. Kun turvamiehet käännyttivät hänet pois, epäilty hyökkääjä räjäytti itsensä läheisessä ravintolassa.

Epäilty kuoli räjähdyksessä. Lisäksi ainakin 12 ihmistä haavoittui, osa heistä vakavasti.

Mieheltä oli evätty turvapaikka Saksasta noin vuosi sitten, mutta hän oli saanut jäädä maahan Syyrian epävakaan tilanteen takia. Hän saapui Saksaan kaksi vuotta sitten.

Saksan poliisi totesi tiedotustilaisuudessa, että pommi-iskussa ei voida sulkea pois radikalisoitumista, mutta todisteita sellaisesta ei ole.

Tiedotustilaisuudesta raportoi muun muassa Nürnberger Nachrichten -lehti.

Herrmann sanoi tiedotustilaisuudessa, että oli vain onnenkauppaa, ettei räjähdyksessä kuollut enemmän ihmisiä. Epäilty kantoi pommia selkärepussa, jonka sisältö olisi Herrmannin mukaan voinut ”vahingoittaa paljon useampia ihmisiä”. Hän sanoi tiedotustilaisuudessa, että Saksassa on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta vastaava väkivalta ei pääse leviämään.

Ulkoilmakonsertti, johon epäilty oli ensin pyrkinyt, keskeytettiin räjähdyksen jälkeen. Tapahtumaan oli saapunut noin 2 500 ihmistä.

Saksalaisen NTV-kanavan mukaan poliisi on eristänyt koko Ansbachin vanhankaupungin alueen, ja osa kaupunkilaisista ei siksi pääse koteihinsa.

Lähde: Savon Sanomat